sâmbătă, 5 iulie 2008

Ana Alesia

From: Florian Simonca <florian1_22@yahoo.com>
Subject: doar 2min va rog
To: florian1_22@yahoo.com

Va rapesc doar 2min pentru a va ruga sa cititi povestea nepotelei mele.

Este o fetita frumoasa, a carei venire pe lume a fost asteptata cu mare bucurie. Linistea si fericirea ce ar trebui sa domneasca intr-o astfel de familie iubitoare sunt insa pe nedrept umbrite: Alesia este grav bolnava si are nevoie de tot sprijinul si de gandurile noastre optimiste.

Numele ei este Anghel Ana Alesia ( http://aaa-alesia.blogspot.com/ ) si are doar 1 an si 9 luni.

La varsta de numai 4 luni a fost diagnosticata cu SMA1 - Amiotrofie Spinala de tipul 1, cea mai grava forma a bolii ( http://psilvia.go.ro/Amiotrofie%20spinala.htm ).

Nu cu mult timp in urma a suferit un stop cardio-respirator si de atunci nu mai poate respira singura, ci numai cu ajutorul unui ventilator pulmonar.

In urma cu o saptamana a suferit si doua operatii (traheotomie si gastrotomie), fiind internata de mai bine de o luna de zile in spital, la terapie intensiva.

In afara de ventilator, mai are nevoie de o sursa de oxigen, de un aspirator pentru aspirarea secretiilor si de CoughAssistant care ajuta la drenarea si eliminarea secretiilor din plamani. Va trimit si un filmulet care este postat pe pagina Web a Dr.Kathryn Swoboda (doctorita foarte activa si cunoscuta in comunitatea SMA - medicala si a pacientilor), in care puteti vedea care este rolul unor astfel de aparate si in ce mod ii vor fi ele utile:

http://medicine.utah.edu/neurology/research/swoboda/videos/SMA_Respiratory.htm

Aceste aparate trebuiesc importate din SUA si costa foarte mult, iar familia nu poate ajuta, in totalitate, pentru cumpararea acestora.

Apelez la bunatatea voastra pentru ca Alesia sa-si poata continua viata alaturi de parintii ei, de noi toti si, totodata, pentru a avea puterea de a astepta o minune in cazul acestei boli.

Daca doriti sa contribuiti la strangerea unor fonduri pentru cumpararea acestor aparate, care sa o poata mentine in viata, puteti face o donatie la:

Cont RON: RO22RZBR0000060009884200

Contul este deschis pe numele mamei ei: Ana M. Anghel

Raiffeisen Bank SA AG. Lujerului

Va multumesc!

Doamne ajuta!

Niciun comentariu: