sâmbătă, 5 aprilie 2008

Sexul oral - o perspectiva ortodoxa

De pe www.sfaturiortodoxe.ro . Nu comentez, dar rad de ma sparg.

" Sa vorbim acum despre pastrarea fecioriei si practicarea sexului oral. Sunt fete care, dorindu-si sa se mântuiasca, dar dorindu-si în acelasi timp sa îsi pastreze prietenul, accepta compromisul de a face sex oral.
"Nici ca mine, nici ca tine", îi spune prietenul unei fete. "Facem sex oral si ramânem împreuna. Am nevoie de o dovada de dragoste din partea ta"
Este trist ca sunt baieti care spun aceste lucruri cu sinceritate. Ei nu considera ca si-ar rani prietenele cerându-le aceasta dovada de dragoste, pe care oricum multe fete o ofera si fara sa li se ceara.

Dar o fata care este crestina nu ar trebui sa accepte un asemenea compromis. Sexul oral este un mare pacat. Aceasta nu este o parere, nu este o idee învechita. Ce a învatat Biserica ca este pacat, pacat ramâne. Daca mâine ar spune cineva ca furtul nu este un pacat, si daca demonstreaza cu argumente sociale sau psihologice asa ceva, nu rezolva nimic. Da, tinerii au dreptate sa nege anumite idei fixe ale sociologilor sau ale psihologilor, idei scornite de mintea omeneasca, care uneori pierde din vedere esentialul unei situatii.

Nu oamenii pot stabili ce este pacat si ce nu este. Dumnezeu, Cel care a facut cerul si pamântul, ne descopera care este calea pe care trebuie sa mergem. Normele morale nu le putem fixa noi.

Sexul oral este o forma de curvie. Gura nu este lasata de Dumnezeu pentru perversiuni. Acest lucru ar trebui sa fie clar pentru toti crestinii. Chiar daca mass-media ne atrage atentia asupra faptului ca în majoritatea cuplurilor casatorite aceasta specialitate este la loc de cinste în ghiveciul de erotism, nici un crestin cu frica de Dumnezeu nu ar trebui sa se lase prada acestei placeri dracesti. Daca într-o familie sotii practica sex oral, sau orice alta perversiune, familia respectiva nu se mai poate numi crestina. Oricât de multa ar fi cantitatea de rugaciune prin care sotii încearca sa recompenseze desfatarile lor animalice"

5 comentarii:

vanzari spunea...

1 da-mi si mie citatul din cartea sfanta in care dumnezeu stabileste la ce trebuie folosita gura si la ce nu.
2 sexul oral interzis/pacat reprezinta o frantura din atitudinea anti-sex promovata de biserica pe vremea cand putea face acest lucru, pe fondul pudorii false si lipsei de informatii corecte,fara sa i se impute asta. cu gura desfacem capace de bere sau suc sau pungi de chipsuri si n-am auzit vreun preot sa faca gat de chestia asta- „WOW E PACAT, PIEI SATANA!” . de ce daca folosim gura in astfel de scopuri prea sfanta biserica nu se sesizeaza, de ce doar cand e vorba de „zona aia” e pacat?
3 in toata biblia (si asta a zis-o tot un preot,nu eu) nu exista vreo interdictie cu privire la sexul oral- doar chestii gen -barbatul sa se lipeasca de femeia lui, cazul lui onan si cam atat...deci de ce se sustine cu atata inversunare ca sexul oral e un mare pacat?pai se sustine pe baza propriilor prejudecati si stereotipii nu pe baza bibliei,e mai usor sa spun ca dumnezeu a oranduit asa decat sa justificam ca noi avem cu asta o problema si nu divinitatea.cu alte cuvinte folosim religia si credinta in scopuri proprii,iar asta se numeste manipulare.
4 spune-mi si mie urmatorul lucru, cu gura ii pupi fruntea sotiei, e pacat?zici ca nu.pai cu gura ta saruti o parte a corpului ei, corect? nu acelasi lucru se petrece in cazul sexului oral, cu aceeasi gura saruti o parte a aceluiasi corp. ia gandeste-te ca vaginul, de exemplu, e mult mai curat ca o gura: cu gura injuri,fumezi. vaginul alaturi de ochi reprezinta singurele organe care se spala singure. bacteriile se gasesc in mai mare nr pe limba decat pe organul sexul;prin vagin se naste o viata. concluzia, mai scarbos e saratatul decat oralul.
5 un ultim lucru. in nemarginita lui putere daca dumnezeu voia ne facea pe toti sa avem in cap din spatiul uterin sfanta scriptura si sa traim asa fara sa ne intrebam ceva.dar el ne-a dat ratiune si liberul arbitru, prin urmare haide-ti sa facem uz de ele si cand ni se spune ceva intai sa gandim inainte sa preluam si sa spunem mai departe:„ ca sa te mantuiesti trebuie sa iti amputezi o mana!”, „ok,dar de ce asa, de ce nu altfel, ce legatura au?”. chiar te rog frumos sa-mi raspunzi si mie la ce te-am intrebam,daca poti. tin sa precizez ca vreau un raspuns concret nu campuri batute si parerile preotilor, mergi la sursa.

vanzari spunea...

http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/criticc.htm
http://members.home.nl/tgeorgescu/manifestul.html

Anonim spunea...

sincer sa fiu m.y. nu esti nici ortodoxa nici catolica ci din cate se vede esti adventista. Impreunarea dintre barbat si femeie se face pentru procreere. Hai sa te intreb?Unde scrie in Biblie ca trebuie sa umbli imbracat\a? Poate Adam o fost prost si de aia si-o facut haine. Umbla dezbracat\a ca doar nu scrie in Biblie.Apoi, daca tu deschizi sticla de bere cu gura, bravo tie. Eu mi-as rupe dintii. Si mai ceva Sf. Pavel zice ca trupul Nu este pentru desfranare ci pentru trup. Si daca Dumnezeu vroia ca sexul oral sa fie cel care foloseste ne alcatuia altfel(nu stiu cum?!) Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze!Felicitari admin pentru moralitate!

Mirela spunea...

Stim ca in Biblie se mentioneaza ca este pacat ca barbatul se se apropie de femeia lui atunci cand ea era 'necurata', adica la menstruatie. De asemenea stim ca se interzic relatiile de natura sexuala intre rude, intre frate si sora, mama si fiu etc. Daca sexul oral ar fi fost interzis si pacat, Dumnezeu ne-ar fi lamurit clar. Pacatele, Dumnezeu ni le arata si ni le spune intr-un mod concis si limpede; nu ar fi lasat ceva la indemana propriei noastre opinii daca ar fi fost vorba de un pacat clar.

Anonim spunea...

Am o maaaare dilema. Sa va vad cum percutati. As vrea sa va vad fetele cand cititi ce voi scrie eu aici...)))))
Deci, dupa cum urmeaza:

Varful penisului barbatului este stimulat doar prin frecare cu vaginul, ok? Ok....
Dpdv medical clitorisul femeii este corespondentul glandului la barbati, doar ca mult mai mic, stim asta, ok? Ok.....
Ei, atunci spuneti-mi si mie cum ajunge nevasta la orgasm clitoridian, daca nu i-l stimuleaza barbatul? Prin masturbare, ca altfel nu poate, nu? Dar SI EU sunt de acord ca masturbarea e un pacat, deci nu e in regula! Dar altfel cum poate ajunge femeia acolo, oameni buni?

Booooon, o sa imi ziceti ca femeia poate ajunge si la orgasm vaginal, nu? Dar realitatea ilustreaza ca nu toate femeile pot avea orgasm vaginal, nu incep acum sa descriu motivele, pentru ca nu ma pricep. Deci ea poate avea doar orgasm clitoridian, ok? Daca femeia mea este jumatatea mea, are aceleasi drepturi cu mine, in pat si peste tot in societate, nu? Bineinteles ca are!!! Ca de aia se numeste jumatate, altfel s-ar numi “sfert”, sau ”o treime”, nu???? Au oare nu se numeste EGOISM ca doar eu sa am orgasm si ea sa nu aiba? Ce cuplu mai formezi cu sotia ta, cand exista egoism?? Fie el EXISTENT DOAR in pat!!

Sau, chiar daca femeia mea are orgasm vaginal, DE CE NU ARE VOIE sa aiba si orgasm clitoridian, ia sa-mi spuna mie expertii, ca eu nu sunt un expert!


Au oare asta nu se numeste ca EU UNUL NU STIU CE SA MAI CRED???????? Nu se numeste oare ca Biserica ma sminteste????????????????????

Eu m-am spovedit de acest "asa zis pacat", al sexului oral, e drept ca nu l-am mai practicat, dar m-am spovedit mai mult de frica virgula ca Biserica spune ca nu ma voi mantui, dar ABSOLUT NIMENI NU M-A LAMURIT PANA LA URMA.