duminică, 30 martie 2008

Personalitatea gunoiului

Cica romanul e frate cu codrul. Va spun eu ca si unguru' e si daca ma intrebati de unde stiu, raspund si eu "Szeretlek!".

Conform postarii anterioare, dixit/facit am fost ieri la actiunea de ecologizare din padurea Baneasa si, pe langa sansa de a delira cu padurarii despre oportunitatea unui nou ev mediu produs de un guvern becalicist, am observat obiceiurile nationale legate de gunoi.

Tipul de gunoi, gradul de imprastiere, locul depozitarii, integritatea lui fizica spun foarte de multe despre personalitatea fiecaruia. Nu poti fi un adevarat patriot, nu se poate ca "tot ce misca-n tara asta: raul, ramul" sa-ti fie prieten numai tie daca nu iti lasi amprenta proprie si personala asupra lor. Ca deh, la dragoste absoluta si neconditionata din partea naturii, fiecare contribuie cu ce poate mai bine.

Daca contributia ta este una exclusiv organica, nemodificata genetic si fertilizatoare - bravo tie!
Singurul aspect relativ discutabil este faptul ca muschii de la baza copacilor vor creste putin cam aiurea iar cetatenii care inca mai cred ca acesta indica nordul vor fi putin debusolati. Dar macar vor creste vanzarile de busole si natia noastra va incepe sa ia note mai bune la orientare.

Daca contributia ta nu se incadreaza in categoria de mai sus, "personalitatea" gunoiul produs te poate ajuta la descoperirea de sine.

Ai facut un picnic la padure, ai produs gunoi si:

- ai inceput sa il distrugi si sa il imprastii in jur. Nu poti fi mai cool de atat. Chiar nu poti. Ai potential de karateka. Daca Chuck Norris te-ar vedea, te paste un contract gras intr-un film de actiune de duzina. Daca esti rocker si te bestializezi... fratioare, hai la un concert. Vine Maiden, Judas Priest... ce Dracu! Oricum, putin mai mult reasoning n-a omorat pe nimeni. Incearca Magne B6.

- l-ai pus pe jarul de mici. Te bucuri de felul in care arde, focul e misto. Specialistii spun ca dorinta ta de a pune capat mizeriei prin crematie, indica o fuga de responsabilitate. A distruge inseamna, pentru tine, a te elibera. Incearca sa nu confirmi urmatoarea idee "Scopul vietii mele este sa arat ca prin lipsa existentei mele, lumea poate fi mai buna"

- ai gasit o scorbura si ai dosit tot gunoiul acolo. Consideri ca esti o persoana ingenioasa, chibzuita. Daca mergi la interviuri, nu vei avea probleme in a demostra abilitati de organizare, simt al eficientei. Provocarea pe care o vei avea in viata va fi legata de maniera in care iti poti gasi fericirea si implinirea doar cu jumatati de masura. Si de ce vei face cand ceilalti iti vor descoperi impostura.

- ai facut un aranjament tip ikebana din sticle, farfurii etc si l-ai lasat spre deliciul vizual al celor care vor trece pe acolo. Ai un simt artistic dezvoltat. Stii ca deseori arta este apreciata doar post-mortem, nu ti-ai dori totusi ca arta ta sa fie apreciata in aceasta viata? Strange gunoiul, du-l acasa, creeaza si expune-l. Pune in aplicare sfatul arghezian "Din bube, mucegaiuri si noroi / Iscat-am frumuseti si preturi noi"

- l-ai strans intr-o punga si l-ai pus in primul cos de gunoi. Esti o persoana speciala. Te pup!

In final, daca cineva se asteapta ca Guvernul, Presedentia, ADP sa curete padurile are ...tiparul asteptarii: fat-frumos pe cal alb, castigul la loto, admiratia netarmurita a celorlalti, autoritatile pe rol de protector peren etc. Vestea buna este ca tiparul asteptarii poate fi oricand schimbat cu tiparul actiunii.

Bibliografie absolut facultativa (care contine niste dizertatii interesante despre gunoi):
Michel Tournier - Meteorii

Niciun comentariu: