luni, 10 decembrie 2012

Observator la referendumul RMGC (pentru repornirea mineritului in Apuseni)

Am fost observator la Referendumul Cianurii organizat de RMGC in 35 de localitati din Alba, pe tema asa-zisa a repornirii mineritului in Apuseni. Drop-point: satul Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu.

Cum a fost? 
Lipsa de cvorum, influentarea alegatorilor, tentative de frauda cu urna mobila, comisie nu prea cunoscatoare a legilor, observator de la Ziarul de Apuseni (goldisti) care se delecta inventariind cu oricine relatiile si sanatatea mintala a consatenilor. 

In rest eternele explicatii despre cum e in Ardeal si nu e la Bucuresti, prajituri, piure si zambete labartate cand le-am explicat in ungureste unde m-am nascut si atitudine generalizata de 'las' ca merge si asa' sau 'dar noi cand plecam acasa?". 

Vesti bune orisicum: aprox 40% cvorum, 1 din 3 alegatori a spus un NU hotarat, cetateni vocali care spuneau 'minerit, minerit dar cu cianura de ce nu exista intrebare?' sau 'de ce ne pun pe noi sa zicem de Rosia, ca nu e treaba noastra' sau 'asta e alta hotie a goldului, iar io nu-s partas cu ei'. Concluzie este doar una: oamenii se trezesc si nu mai raspund pozitiv la reclamele cersetoresti ale companiei canado-barbadosiene.

Multumesc Bucerdea Vinoasa pentru spiritul civic demonstrat!

Niciun comentariu: