sâmbătă, 11 februarie 2012

Exploatarea gazelor de sist din Romania - urmatoarea bomba ecologica

Dacă nu ați auzit până acum de gazele de șist pregătiți-vă să uitați de Băile Felix, apa minerala de Buzias, ciorbele de peste savurate prin Vama Veche, Eforie sau Costinești. De ce? pentru că apa de acolo va fi în curând nepotabila, extrem de poluata ba chiar va lua foc. Cum asa? Priviti documentarul GASLAND ca sa vedeti la ei cum a fost. In modul in care deja ne-au obisnuit autoritatile 'constiente si responsabile' din Romania au acordat licenta de exploatare catre Chevron (SUA) care va face extractia gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice. Sunt vizate judetele: Arad, Bihor, Constanta, Tulcea, Vaslui si Timis...

Si daca auziti din nou 'investii', 'exploatare in conditii de maxima siguranta', 'locuri de munca', 'cele mai moderne tehnologii" atunci cand se vorbeste de acest subiect.. sa nu credeti o iota.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=9OGu2ylErNk
http://www.gaslandthemovie.com/whats-fracking
solutii:se pot trimite informatiile din mesaj prin e-mail tuturor firmelor din zonele care pot fi afectate,care se folosesc de apa [firme de sucuri,lapte,apa imbuteliata,etc ].Simplu,nu?Aa si sa nu uit,contactarea UE pentru a arata ce se petrece pe pamanturile Uniunii.Nu prea cred ca or sa le placa poluarea apelor in conditiile in care apa va fi o resursa strategica in viitor.
adyyon